Namn på receptet: Ugnsbakad rotselleri med granbarksost från Jürss Mejeri
Gäst: Pernilla Bergström, Gröna Rosendal

Recept för 4 personer
Ugnsbakad rotselleri med granbarksost
400g Rotselleri
200g granbarksost från Jürss Mejeri
Salt
Gör så här:
- Tärna rotsellerin i ca 3 cm kuber
- Koka i lättsaltat vatten i ca 10 minuter
- Sila av
- Ugnsbaka ca 30 min på 200°C
- Ta ut den ugnsbakade sellerin
- Salta och peppra och tärna över granbarksosten
- Sätt tillbaka i ugnen i ca 5-7 minuter
Ärtgrön selleripuré
- 100g selleri
- 100g gröna ärter
- 2 msk grädde
- 1dl vatten
- Salt och peppar
Gör så här:
- Skala och tärna rotsellerin fint
- Koka upp vatten och grädde
- Lägg i rotsellerin koka 5 min, lägg i ärtorna
- Låt koka ca3-5 minuter till
- Mixa med stavmixer (ska vara lite grov) smaka av med salt och peppar.
Friterad rotselleri
- 50g rotselleri
- Salt
- Olja till fritering
Gör så här:
- Skala och skiva rotsellerin tunt ca 1 mm. Låt ligga och torka en stund
- Hetta upp oljan till ca 170°C
- Fritera några chips i taget tills gyllenbruna och låt sedan droppa av på hushållspapper. Salta försiktigt.