jurss
Skapat av: Pernilla Bergström, Gröna Rosendal

Ugnsbakad rotselleri med Jürss ”granbarksost” Ärtgrön puré och Finessernas plommon- och rabarberconfityr

Namn på receptet: Ugnsbakad rotselleri med granbarksost från Jürss Mejeri

Gäst: Pernilla Bergström, Gröna Rosendal

Recept för 4 personer

Ugnsbakad rotselleri med granbarksost

400g Rotselleri
200g granbarksost från Jürss Mejeri
Salt

Gör så här:

  1. Tärna rotsellerin i ca 3 cm kuber
  2. Koka i lättsaltat vatten i ca 10 minuter
  3. Sila av
  4. Ugnsbaka ca 30 min på 200°C
  5. Ta ut den ugnsbakade sellerin
  6. Salta och peppra och tärna över granbarksosten
  7. Sätt tillbaka i ugnen i ca 5-7 minuter

Ärtgrön selleripuré

  • 100g selleri
  • 100g gröna ärter
  • 2 msk grädde
  • 1dl vatten
  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Skala och tärna rotsellerin fint
  2. Koka upp vatten och grädde
  3. Lägg i rotsellerin koka 5 min, lägg i ärtorna
  4. Låt koka ca3-5 minuter till
  5. Mixa med stavmixer (ska vara lite grov) smaka av med salt och peppar.

Friterad rotselleri

  • 50g rotselleri
  • Salt
  • Olja till fritering

Gör så här:

  1. Skala och skiva rotsellerin tunt ca 1 mm. Låt ligga och torka en stund
  2. Hetta upp oljan till ca 170°C
  3. Fritera några chips i taget tills gyllenbruna och låt sedan droppa av på hushållspapper. Salta försiktigt.

Dela detta:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email