potato-544073_1280
Skapat av: Gäst: Christer Olofsson

Tournedos på dovinnanlår, rösti, gulbetor och kryddsmör

Meny

Tournedos på dovinnanlår, rösti, gulbetor och kryddsmör

Recept för 4 personer

Gäst: Christer Olofsson

Råvara/ Produkt: Dovinnanlår

Gulbetor

Ingredienser, 4 portioner

  • 2 gulbetor
  • Färsk timjan, oregano, basilika
  • Salt och peppar
  • 1 tsk Julita rapsolja

Gör så här

  1. Koka betorna mjuka ca 1 timme
  2. Tryck av skalet i kallt vatten
  3. Klyfta betorna
  4. Riv över lite örter
  5. Krydda med salt och peppar
  6. Vänd runt med lite rapsolja

Tournedos

  • 600g dovinnanlår
  • Salt och peppar
  • Smör till stekning

Gör så här

  1. Dela innanlåret på längden
  2. Salta och peppra
  3. Rulla in i plastfilm eller aluminiumfolie som en julgranskaramell
  4. Stek i ugnen på 120°C till ca 56°C inner temperatur
  5. Låt vila 10 minuter
  6. Ta ur folien
  7. Bryn hårt runt om för vacker yta
  8. Skär upp 4 tournedosbitar torka av och krydda med salt och peppar på snittytan

RÖSTI

  • 4–6 potatisar
  • Smör till stekning
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Skala och riv potatisen
  2. Värm stekpannan låt ”smöret tystna”
  3. Stek 4 rösti krydda med salt och peppar

Kryddsmör

  • 3 msk rumstempererat smör
  • 1 kvist basilika
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 liten kvist rosmarin
  • 2 kvistar timjan
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Hacka örterna och vitlöken grovt
  2. Mosa ihop örterna och smöret tillsammans med vitlöken, smaka av med salt och peppar

 

Dela detta:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email