Andra plats för Sörmländsk skogskorv vid Riksfinalen av Matverk 2016!

 

 

Juryns motivering:
”Genuint och innovativt innehåll med stark koppling till landskapet den kommer från. Väl förpackad med ett genomarbetat kommunikationskoncept. Krispig på utsidan och ett saftigt välstoppat innehåll bestående av vildsvin, älg, granskott och älgört, direkt från den sörmländska skogen.”

 

Korven är ett samarbete mellan MälarChark, Högtorp Gård och Vrena Vilt.

Mälarchark, www.malarchark.se

Högtorp Gård, www.hogtorp.se

Vrena vilt, www.vrenaviltslakteri.se

 

 

 

 

Vad är Matverk? 

Genom maten kan vi rädda världen. Mat är arbete, miljö, hälsa och kultur. Gastronomiska Samtal vill bidra till en större förståelse för hur centralt vårt ätande är för en hållbar utveckling, lokalt och globalt. Därför ordnar vi matsamtal där människor från jord till bord kan utbyta tankar och utveckla idéer så att vi gemensamt kan ta ett större ansvar för framtiden. Ett konkret och spännande uttryck för Gastronomiska Samtal är Matverk.

Matverk bidrar till att skapa nya produkter, mer innovation och fler samarbeten. Genom att delta i Matverk så kan du bli en skapare av en framtida klassiker. Ära och berömmelse blir din belöning, förutom glädjen att skapa nytt. En bra idé är en bra idé, men först när det har blivit förverkligad så kan den göra nytta! Så förverkliga er produktidé och delta i Matverk. Det kan bli en trampolin rakt ut på marknaden. Både den nära och den långt bort.

 

Källa: http://www.matverk.se/