Sörmland vinner Matverk 2018!

Första pris i Matverk 2018 går till Sörmland, andra pris till Bohuslän och tredje plats till 

Första pris i Matverk 2018 går till Sörmland
Fermenterad soda i säsongens smak (rödbeta/nässla)
GRATTIS Tobias Karlsson, Viktor Sund, David Lindström och Rebecca Adolfsson (Kvass Bar & Råkök)

Juryns motivering "En produkt att bli glad av. Den har så mycket av det som vi önskar finna hos en innovation. Vacker och inbjudande. Pigg med djup. Fräsch med toner av jord och mylla. Vinnaren visar att framtiden kan vara både njutningsfull, hälsosam och hållbar. Intressant, säger juryn och ser fram mot kommande säsongsmaker: Fermenterad soda – rödbeta/nässla, Södermanland."

 

Andra pris i Matverk 2018 går till Bohuslän
Musseltapas
GRATTIS Adriaan van de Plasse och Lena Larsson

Juryns motivering "Vår framtida mat har mycket att leva upp till. Den ska vara klimatsmart och hållbar. God och hälsosam. Ärlig och ren. Dessutom får den gärna bjuda in till gemenskap kring matbordet, såväl till vardag som fest. Juryn tycker att pristagaren lever upp till förväntningarna och har potential att bli ett värdigt alternativ vid fredagsmyset: Musseltapas från Bohuslän."

 

Tredje pris i Matverk 2018 går till Stockholm
Surdegspitabröd
GRATTIS Manfred Enoksson, Per Rosengren och Mouris Eliya

Juryns motivering "Kanske ser vi en klassiker födas, en produkt för vårt nya svenska folkhem. Med kraft från en stolt och långlivad tradition kommer här något nytt, men i grunden välbekant. Bra hantverk, ansvarsfulla råvaror och gott. Från butiken runt hörnet, i lunchrestaurangen och på snabbmatstället kommer vi kunna välja ett Surdegspitabröd från Stockholm."