Ugnsbakad rotselleri med Jürss ”granbarksost” Ärtgrön puré och Finessernas plommon- och rabarberconfityr

Gäst: Pernilla Bergström, Gröna Rosendal

Recept för 4 personer

Ugnsbakad rotselleri med granbarksost

400g Rotselleri

200g granbarksost

Salt

 

Gör så här:

Tärna rotsellerin i ca 3 cm kuber

Koka i lättsaltat vatten i ca 10 minuter

Sila av

Ugnsbaka ca 30 min på 200°C

Ta ut den ugnsbakade sellerin

Salta och peppra och tärna över granbarksosten

Sätt tillbaka i ugnen i ca 5-7 minuter

 

Ärtgrön selleripuré

100g selleri

100g gröna ärter

2 msk grädde

1dl vatten

Salt och peppar

 

Gör så här:

Skala och tärna rotsellerin fint

Koka upp vatten och grädde

Lägg i rotsellerin koka 5 min, lägg i ärtorna

Låt koka ca3-5 minuter till

Mixa med stavmixer (ska vara lite grov) smaka av med salt och peppar.

 

Friterad rotselleri

50g rotselleri

Salt

Olja till fritering

 

Gör så här:

Skala och skiva rotsellerin tunt ca 1 mm. Låt ligga och torka en stund

Hetta upp oljan till ca 170°C

Fritera några chips i taget tills gyllenbruna och låt sedan droppa av på hushållspapper. Salta försiktigt.