Stekt malma med ljummen surkål från Peterslund, lingoncumberland, kaprismajonnäs och saltgurka

Gäst: Claes Jürss

Recept för 4 personer

 

Stekt panerad malmaost  

400g malmaost

2 ägg

1 dl vetemjöl

3 dl ströbröd (panko)

Salt och peppar

Smör att steka i

 

Gör så här:

Skär drygt centimetertjocka skivor av osten, skär bort kanterna

Vänd i mjöl

Vänd i vispat ägg

Vänd i ströbröd

Vänd i vispat ägg

Vänd i ströbröd igen

Lägg in i kylen och låt vila tills det är dags att steka inför servering

Stek i smör tills gyllenbrun, krydda med salt och peppar

 

 

Lingoncumberland

2 dl lingon

2 msk syltsocker

½ jalapeño

Skal av en halv apelsin

Pressad saft av en halv apelsin

 

Gör så här:

Hacka jalapeñon

Koka upp alla ingredienser

Låt koka ca 4-5 minuter

Mixa med stavmixer

Låt svalna

 

Kaprismajonäs

1 äggula

1 tsk dijonsenap

1 tsk äppelvinäger

½ tsk vatten

1 dl matolja

1 nypa salt

Svartpeppar

3 msk kapris

 

Gör så här:

Vispa ihop äggula, dijonsenap, vinäger och vatten och kapris, vispa droppvis i oljan

Smaksätt med salt och peppar