Recept - Sous videbakad vildsvinskarré med gräddkokta svartrötter, svartkål och vildsvinsbacon

Gäst: Christer Olofsson

Recept för 4 personer

 

Vildsvinskarré

600g vildsvinskarré

Salt och peppar

1 kvist timjan

1 kvist rosmarin

Smör till stekning

 

Gör så här:

Bind upp karrén, stek den runt om

Krydda med salt och peppar

Vacumförpacka karrén med örterna

Sous videbaka på ca 59°C i ca 4-6 timmar

 

Gräddkokta svartrötter

2st svartrötter

1dl grädde

½ dl vatten

Salt och peppar

Gör så här:

 

Skala svartrötterna och klyv på längden och dela på 4 lägg i vatten med 1 msk ättika i så dom inte oxiderar.

Koka upp grädde och lägg i svartrötterna koka i ca 10-15 minuter, späd ev. med lite vatten

Smaka av med salt och peppar

 

Svartkål

6 blad svartkål

2 msk olja till stekning

Salt och peppar

 

Gör så här:

Skölj svartkålen

Skär i grova bitar

Stek i olja, ska bli lite krispiga i kanterna

Krydda lätt med salt och peppar

 

Vildsvinsbacon  

100g vildsvinsbacon

1msk olja till stekning

 

Gör så här:

Tärna baconet fint

Stek i olja