stolt-mat-svart-logo
Skapat av: Gäst: Claes Jürss

Stekt malma med ljummen surkål från Peterslund, lingoncumberland, kaprismajonnäs och saltgurka

Stekt panerad malmaost

Recept för 4 personer

  • 400g malmaost
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 dl ströbröd (panko)
  • Salt och peppar
  • Smör att steka i

Gör så här

  1. Skär drygt centimetertjocka skivor av osten, skär bort kanterna
  2. Vänd i mjöl
  3. Vänd i vispat ägg
  4. Vänd i ströbröd
  5. Vänd i vispat ägg
  6. Vänd i ströbröd igen
  7. Lägg in i kylen och låt vila tills det är dags att steka inför servering
  8. Stek i smör tills gyllenbrun, krydda med salt och peppar

Lingoncumberland

  • 2 dl lingon
  • 2 msk syltsocker
  • ½ jalapeño
  • Skal av en halv apelsin
  • Pressad saft av en halv apelsin

Gör så här

  1. Hacka jalapeñon
  2. Koka upp alla ingredienser
  3. Låt koka ca 4-5 minuter
  4. Mixa med stavmixer
  5. Låt svalna

Kaprismajonäs

  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk äppelvinäger
  • ½ tsk vatten
  • 1 dl matolja
  • 1 nypa salt
  • Svartpeppar
  • 3 msk kapris

Gör så här

  1. Vispa ihop äggula, dijonsenap, vinäger och vatten och kapris, vispa droppvis i oljan
  2. Smaksätt med salt och peppar

 

Dela detta:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email