stolt-mat-svart-logo
Skapat av: Christer Olofsson

Sous videbakad vildsvinskarré med gräddkokta svartrötter, svartkål och vildsvinsbacon

Namn på rätten: Sous videbakad vildsvinskarré med gräddkokta svartrötter, svartkål och vildsvinsbacon

Recept skapad utav: Christer Olofsson

Vildsvinskarré

Ingredienser 4 pers

  • 600g vildsvinskarré
  • Salt och peppar
  • 1 kvist timjan
  • 1 kvist rosmarin
  • Smör till stekning

Gör så här

  1. Bind upp karrén, stek den runt om
  2. Krydda med salt och peppar
  3. Vacumförpacka karrén med örterna
  4. Sous videbaka på ca 59°C i ca 4-6 timmar

Gräddkokta svartrötter

Ingredienser

  • 2st svartrötter
  • 1dl grädde
  • ½ dl vatten
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Skala svartrötterna och klyv på längden och dela på 4 lägg i vatten med 1 msk ättika i så dom inte oxiderar.
  2. Koka upp grädde och lägg i svartrötterna koka i ca 10-15 minuter, späd ev. med lite vatten
  3. Smaka av med salt och peppar

Svartkål

Ingredienser

  • 6 blad svartkål
  • 2 msk olja till stekning
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Skölj svartkålen
  2. Skär i grova bitar
  3. Stek i olja, ska bli lite krispiga i kanterna
  4. Krydda lätt med salt och peppar

Vildsvinsbacon

  • 100g vildsvinsbacon
  • 1msk olja till stekning

Gör så här

  1. Tärna baconet fint
  2. Stek i olja

 

Dela detta:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email