Namn på rätten: Sous videbakad vildsvinskarré med gräddkokta svartrötter, svartkål och vildsvinsbacon
Recept skapad utav: Christer Olofsson
Vildsvinskarré
Ingredienser 4 pers
- 600g vildsvinskarré
- Salt och peppar
- 1 kvist timjan
- 1 kvist rosmarin
- Smör till stekning
Gör så här
- Bind upp karrén, stek den runt om
- Krydda med salt och peppar
- Vacumförpacka karrén med örterna
- Sous videbaka på ca 59°C i ca 4-6 timmar
Gräddkokta svartrötter
Ingredienser
- 2st svartrötter
- 1dl grädde
- ½ dl vatten
- Salt och peppar
Gör så här
- Skala svartrötterna och klyv på längden och dela på 4 lägg i vatten med 1 msk ättika i så dom inte oxiderar.
- Koka upp grädde och lägg i svartrötterna koka i ca 10-15 minuter, späd ev. med lite vatten
- Smaka av med salt och peppar
Svartkål
Ingredienser
- 6 blad svartkål
- 2 msk olja till stekning
- Salt och peppar
Gör så här
- Skölj svartkålen
- Skär i grova bitar
- Stek i olja, ska bli lite krispiga i kanterna
- Krydda lätt med salt och peppar
Vildsvinsbacon
- 100g vildsvinsbacon
- 1msk olja till stekning
Gör så här
- Tärna baconet fint
- Stek i olja