asa-hagberg-Juni-1
Skapat av: Åsa Hagberg

Raggmunk och fläsk

Recept från: Åsas Smaker från Landet

Namn på rätten: Raggmunk och fläsk

Recept skapad utav: Åsa Hagberg

På bilden: Åsa Hagberg

Åsas Smaker från Landet gör matupplevelser ute i naturen (Utomhusmatlagning)

Ni finner Åsa på: www.lantlivet.nu

Tänker “presentera” Raggmunk med stekt fläsk och lingon, inget märkvärdigt egentligen, men oftast gillar alla det, små som stora. och det går ju att göra utan fläsk också för de som som äter vegetariskt. Och framförallt det som kommer från Sörmland är ju extra gott…

Varför jag gillar denna rätt : Det kom till när jag flyttade till Lofsdalen och hade min fäbod, Uppvallens fäbod. Utan el,,laga mat utomhus..däruppe lagas det ju mycket kolbulle ( fläsk i typ pannkassmet) kände att jag ville göra något annat men liknande, och sedan lagade min Farmor alltid det…ofta….

Så på mitt stora stekbord utomhus började jag servera Raggmunk och fläsk…Prova du med! Gör så här:

Köp ett bra fläsk,går bra att steka i skivor eller om man vill tärna det innan i små bitar så är det klart-

Receptet är för 4 personer.

Raggmunk

Köp ett bra fläsk, går bra att steka i skivor eller om man vill tärna det innan i små bitar så är det klart.

  • 800 g fast potatis(8-10st)
  • 2dl vetemjöl
  • 1tsk salt
  • 4dl mjölk
  • 1ägg
  • 600g rimmat fläsk
  • smör och rapsolja att steka i

Gör så här

  1. Skala potatisen
  2. Vispa ihop de torra ingredienserna.tillsätt lite mjölk först, 1ägg sedan resten av mjölken.Vispa till en jämn smet.
  3. Riv potatisen grovt direkt ner i smeten.
  4. Fräs lite smör, ca  1/2 dl raggmunk, platta ut och stek.
  5. Stek fläsket
  6. Servera med Rårörda lingon eller lingonsylt.
  7. Går bra att ta med sig ut i skogen om man vill, tillagas på en anvisad eldplats med medhavd stekpanna.
  8. Njut!

Dela detta:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email