Mexikansk Svensk fusion 2
Skapat av: Angelica Sjöstedt

Klimatsmart Mat – Mexikansk/ Svensk fusion

Recept från: Prestationsmat

Namn på receptet: Mexikansk/Svensk fusion

Recept skapad utav: Angelica Sjöstedt

Företaget finns: www.prestationsmat.se

Mexikanska traditioner av svenska råvaror. Fusion, det bästa från flera världar

Vår matkultur fortsätter att växa fram och härligt är väl det. För det är riktigt roligt och framför allt så gott med nya smakupplevelser.

Fusion är ett nytt mat-begrepp som trendiga restauranger numera använder. Vad betyder då fusion? Jo, fusion är tex asiatiska rätter som mixas med svenska rätter eller råvaror. Eller som i detta fall traditionella svenska bruna bönor som använda som bas i en mexikansk rätt.

Jag älskar bruna bönor för att det är så gott men också nyttigt. Bönorna innehåller resistent stärkelse som gynnar din tarmflora och sänker ditt blodsocker.

Här kommer ett recept på svensk-mexikansk fusion mat, som man lättlagat en vardag.

 

Mexikansk/ Svensk fusion

Ingredienser

  • 1 pack brunabönor
  • 1 paprika
  • ½ lök
  • 4 cocktailtomater
  • ½ avokado
  • ½ lime
  • 1 ägg
  • lite chili Mayo efter samak
  • örtsalt

Gör så här

  1. Ta fram en stekpanna och sätt den på svag värme
  2. Häll i brunabönor i stekpannan
  3. Skölj och dela på löken, paprikan och tomaterna.
  4. Lägg sedan i grönsakerna i pannan med dom bruna bönorna, låt detta småkoka i ca 10 min.
  5. Dela nu på avokadon och lägg avokadostrimlor på bönorna och de andra grönsakerna.
  6. Gör en liten grop i mitten av bönorna och kläck sedan ner ett ägg där.
  7. Dela och skölj pak choi, dessa använder du som skålar (tacoskal) att äta från
  8. Toppa med lime, chili mayo och örtsalt

Dela detta:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email