Om Stolt Mat i Sörmland

Vi är stolta över Sörmlands mat!

Vad vi gör:

Stolt Mat vänder sig till dig som njuter av mat, älskar mat och intresserar dig av vad Sörmlands skafferi har att erbjuda. Syftet med denna hemsida är till för att sprida den sörmländska matidentiteten i form utav recept med sörmländska receptmakare. Information om olika events, tillställningar samt tips på hur du kan stötta och hitta till dina lokala favoriter.

Vi kommer att dela med oss av inspirationsfilmer, intervjuer, Stolt Mat magasinet och artiklar som kan ge dig en närmare inblick i människorna bakom företagen. Vi tror på ett starkt och lokalt samarbete tillsammans. Som i sin tur lyfter Sörmlands mat och dryck på kartan, så som nationellt och internationellt.

Vi jobbar bland annat med:

#StoltMatlåda

#StoltMatlåda är en kampanj för att stötta våra lokala matföretag igenom denna corona omställning. Där både du och jag kan hjälpas åt att hålla restauranglivet vid liv både nu och på lång sikt. Tagga gärna din take away bild på instagram och tipsa om din favoritrestaurang med #StoltMatlåda

The Edible Country Sörmland

Världens största gourmetrestaurang kom till Sörmland sommaren 2020! Den naturnära matupplevelsen, The Edible Country, blev oerhört lyckad och skapade möjligheten att kunna träffas och avnjuta en god måltid utomhus med sörmländska råvaror. Vi ses igen 2021!

Recepttips från Sörmland

Lokala receptmakare i hela Sörmland delar med sig utav sina egna recept. Passa på att briljera lite extra hemma i köket eller kika in för matig inspiration. 

Skulle du själv vilja finnas med ditt recept på våran hemsida? Mejla gärna in ditt bidrag till malin@stua.se

Recepttips!

Se Tobias Anderssons recept på potatiskrokett med Sörmländsk ost från Jürss här