
Hardö kultur hyllar bakterierna
I källarlokalen på Ahlbergers väg i Nyköping har Peter Hardö sitt eget mikrokosmos. Här jäser kombucha på dunkar i långa rader vid sidan av vinäger

Zofias kök fylls av kärlek till maten
Nyköpingsbon Sofia Selimis följarskara växer för varje dag. På Instagram och på bloggen Allt om Mat bjuder hon dagligen på nya recept för att få

Unik sörmländsk gin tummar varken på råvarorna eller hantverket
Det växer gin på fälten i Malmköping. Inte bokstavligen, men det var det Herman Pihlträd såg när han efter några år utomlands landade i Bråhovda

Växtrikets vilda smaker – från ogräs till trendig superfood
För längesedan, på jägar- och samlartiden levde vi oavkortat på det som naturen hade att erbjuda. I vårt moderna samhälle har de vilda växterna mest

Ändebols gård ett företag och en livsstil
Ändebols gård är ett populärt besöksmål med en ständigt växande skara av besökare. Katarina och sonen Max Molitor driver gården tillsammans. Ett småskaligt ekologiskt lantbruk

Matlagning är vägen till integration i Katrineholm
Sedan tre år tillbaka pågår ett integrationsprojekt med maten i centrum i Katrineholm. Genom praktik och språkutbildning ska både kommunala verksamheteter och privata aktörer få

Med bakning som livsstil
Gör något som du tycker är riktigt roligt och tro på det – så finns det en stor chans att både kunder och tävlingsjuryer gillar

Ett kretslopp i snigelfart
Sveriges första och största escargotsfarm ligger i Västtorp utanför Vingåker. Vid skogens rand har Carina Van Steenbergen tillsammans med sin fru Lena byggt upp en