
Hållbar odling i Näshulta
Hållbar odling i näshulta Text: Åse Haukebö Roos ⁄ Foto: Rocco Gustafsson Intresset för odling är på uppåtgående. Fler människor vill leva ett

Flexiblare måltider i vården ger mer matglädje
Text: Emil Berglund ⁄ Foto: Region Sörmland När Nyköpings lasarett skulle byggas om tog man även chansen att byta arbetssätt i köket. På så

Sverige — ett ölland igen
Sverige — ett ölland igen Sverige — ett ölland igen Text: Sanna Lindberg ⁄ Foto: Emil Berglund, Hans Johansson Lemming Sanna Lindberg, till

Matlaget hjälper dem i ekonomisk utsatthet
Matlaget hjälper dem i ekonomisk utsatthet ”Backarna väger en del men känns lätta att bära när man tänker på hur mycket maten behövs”. Kan man

Smakerna binds samman i Högsjö
Smakerna binds samman i Högsjö I vackra Högsjö, precis vid gränsen mellan Sörmland, Närke och Östergötland, ligger tunnbinderiet Thorslundkagge. I de rymliga lokalerna, där ett

Knäckiga Macademian Ice-cream cookies med Philip
”Jag älskar att baka. Känslan av att stå och ta ut bröd ur ugnarna kl 03 på natten är en helt obeskrivlig känsla. En magisk

Prestationshöjande kost för unga atleter
Prestationshöjande kost för unga atleter Prestationshöjande kost för unga atleter Text: Ebba Söderquist Määttä ⁄ Foto: Emil Berglund Kost och träning har blivit ett stort

En unik matmakare på väg till Sörmland
En unik matmakare på väg till Sörmland En unik matmakare på väg till Sörmland Text: Marko Määttä ⁄ Foto: Emil Berglund Gustav Öhman är