
Tänk om vi kunde jorda oss en smula
Text: Johnny Andersson | Foto: Charlie Drevstam Historiskt sett har människor alltid hjälpts åt. Man har samförsörjt sig och tagit hand om varandra. Sörmlands mathantverkare,

Äkta sörmländsk ölkultur
Den sörmländska ölen är på väg att bli lokal, på riktigt. En livaktig folkrörelse växer till en näring att räkna med. I kök och källare

En oas på landet
Fyra lador och lika många driftiga, kreativa företagare. Så lyder receptet på en lantlig oas för den som för en stund, eller för en dag,

Friheten lockade bröderna Lindström till Mälaren
På sjuttio år har antalet yrkesfiskare i Mälaren sjunkit med nittio procent. Mattias Lindström är tillsammans med sin bror Kristoffer och pappa Klas några av

Ciderlogik enligt Pomologik
Ciderrevolutionen pågår här och nu, och det är Johan Sjöstedt och Oskar Palm från Strängnäs som ligger i framkant med sitt företag Pomologik. Nu flyttar

Succé för matsvinn på Valvet
Valvet är en mötesplats för lokala näringslivsaktörer i Eskilstuna. I de trendiga och mysiga lokalerna som tillhör Sparbanken Rekarne kan du idag få en lunch

Stekhet Steksmet
Kan man förändra världen med en steksmet? Svaret är ja, om man frågar gänget på Jordnära. I alla fall om man gör den på svensk

Alla tiders, Skebo
“Den där byggnaden kommer aldrig att bli till salu” tänkte Bengt och Jane Nordrup varje gång de åkte förbi den gamla snickerifabriken i Skebokvarn. De