Välkommen att upptäcka den Sörmländska matidentiteten

Aktuellt

Smaka på Sörmland

The Edible Country

The Edible Country The Edible Country Text: Åse Haukebö Roos, Jessika Sillanpää    ⁄    Foto: Patrik Arneke, Torbjörn Kock Tänk dig att omgiven av susande

Läs mer »

Mindful Eating

MINDFUL EATING MINDFUL EATING – en väg till ett bättre mående Text: Åse Haukebö Roos    ⁄    Foto: Rocco Gustafsson Är du en sådan som

Läs mer »

Framtidsbruket

Tiden flyger iväg på Framtidsbruket Framtidsbruket Text: Marko Määttä    ⁄    Foto: Emil Berglund  Vid Hälleforsnäs gamla bruksområde Framtidsbruken kan du få tiden att flyga

Läs mer »

“Det är inget jobb, det är mitt kall”

Berättar Johan Sörberg från Svartverkstan utanför Eskilstuna

"JAG VILL UTVECKLAS SOM KOCK"​

För att citera Amanda Stensson som var med i Sveriges  yngsta mästerkock år 2019. Ni kommer att kunna läsa ett reportage av Amanda Stensson i Stolt Mat:s nya magasin år 2020 i upplaga nummer 7. Klicka in för att se Amandas videohälsning här nedan

Aptitrundan Vår 2020

Varje år så arrangerar Sörmlands Matkluster aptitrundan tillsammans med flertal lokala producenter runt om i Sörmland. Något att se fram emot precis varje år där du kan hitta allt ifrån lokala hantverk, sörmländska bryggerier, Sveriges nordligaste vingård och lokalproducerade råvaror.

Visste du att Sörmland även kallas för
“Stockholms skafferi”?

Brewing költur

Microbryggeriet Brewing Költur är en utav de lokala ölbryggerierna. På landsvägen från Trosa möts jag av en graffitimålad skylt där man förstod att, nu var det nära. Jag svänger in på grusvägen och närmar mig dagens andra stopp. Jag parkerar bilen och får syn på en handgjord skylt “brewing költur”. Jag letar mig åt sidan för att hitta en ingång. Jag prövar en utav dörrarna och där möts jag utav Daniel 

följ @StoltmatiSormland på instagram