Vi hjälper dig att utveckla din verksamhet

För vem?

Stolt mat ska stärka den hållbara tillväxten i livsmedelskedjan. Livsmedelskedjan består av producent – förädlare – logistik – handel – restaurang – offentlig måltid – konsument.

Hur?

Genom att ständigt jobba för att förbättra möjligheterna för företagare att utveckla sina verksamheter genom förbättrad lönsamhet och produktutveckling. Skapa förutsättningar för en ökad måltidsturism till länet. Samt att skapa arenor och nätverk i länet för att öka samverkan mellan aktörer i livsmedelskedjan.

Vision

Livsmedelssektorn i Södermanland är hållbar och växande och vi är stolta över vår matkultur som bidrar till ett godare liv för länets invånare och våra besökare. Den mat som produceras, förädlas och konsumeras i länet är utsökt, hälsosam och eftertraktad såväl lokalt som globalt.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer?
Är du nyfiken på att ta reda på vad med vi på Stolt mat gör för att skapa förutsättningar för företagande i Sörmland? Ta kontakt med oss så berättar vi mer! 

Kontakta oss!

Aktuellt

Nyheter och saker på gång

Smakerna binds samman i Högsjö

Smakerna binds samman i Högsjö I vackra Högsjö, precis vid gränsen mellan Sörmland, Närke och Östergötland, ligger tunnbinderiet Thorslundkagge. I de rymliga lokalerna, där ett

Läs mer »

Stolt Mat i Sörmland på Facebook:

Följ oss gärna!

Stolt Mat i Sörmland
Stolt Mat i Sörmland
Från en slöjdlektion i nionde klass hade Johan redan bestämt sig. Han skulle göra en trätunna. Trots att läraren avrådde honom för att det skulle vara alldeles för svårt. Så tog Johan tag i det på egen hand. Efter flera år senare och 30 år inom yrket, exporterar företaget tunnor till 13 länder, samarbetar med spritmuseum, har kunder som besöker från hela Sverige och utvecklat till ett besöksmål med guidade visningar och whiskeyprovningar. Företaget heter Thorslundkagge och ligger i Högsjö utanför Vingåker.

Läs hela intervjun och lära känna Johan i videoreportaget på vår hemsida:
https://www.stoltmatisormland.se/smakerna-binds-samman-i-hogsjo/
Stolt Mat i Sörmland
Stolt Mat i Sörmland
Stolt Mat i Sörmland
Förra veckan så släppte VisitSweden sin – Trendrapport 2020 Måltidstrender

Vad påverkar svensk besöksnäring och måltidsturism under de kommande åren? Ta del av omvärldsspaningar och inspirerande exempel i Visit Swedens purfärska trendrapport.
Trendrapporten består av fem trendområden och varje område innehåller även:
– Påverkan på svenska besöksnäringen
– Påverkan av COVID-19 på trenderna
– Förväntad utveckling mot 2030
– Rekommendationer utifrån trender
Materialet hittar du på Kunskapsbanken Måltid:

https://corporate.visitsweden.com/kunskap/maltid/trendrapport-maltidstrender-2020

#stoltmatisörmland #visitsörmland #trendrapport2020 #måltidstrender #kunskapsbankenmåltid #visitswedencorporate #måltidsturism #måltidsupplevelser #hållbarbesöksnäring

Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se
Stolt Mat i Sörmland
Stolt Mat i Sörmland
I nya Stolt Mat magasinet intervjuades både kostrådgivaren Angelica och atleterna Jonna och Julian. För Jonna är kosten en viktig del mot OS i Tokyo 2021 och Julian vill skapa dom bästa förutsättningarna för sin träning. Julian säger att det är viktigt att lyssna till sin kropp och hur den fungerar.


Kostrådgivaren Angelica Sjöstedt vill tänka långsiktigt när det kommer till kost och träning och det är viktigt att försöka förändra en livsstil i grunden. Angelicas sambo Erik Skoglund är proffsboxare och där tog intresset fart inom kost, för att kunna ge Erik optimala förutsättningar i boxningsringen 🥊⁠


Reportaget avslutas med ett fantastiskt recept skapad utav Camilla från Camilla’s Naturligtvis som driver ett hälsocafé i Eskilstuna 🌱⁠

Läs senaste inslaget ur Stolt Mat magasinet i länken nedan:

Stolt mat i Sörmland på Instagram