Vi hjälper dig att utveckla din verksamhet

För vem?

Stolt mat ska stärka den hållbara tillväxten i livsmedelskedjan. Livsmedelskedjan består av producent – förädlare – logistik – handel – restaurang – offentlig måltid – konsument.

Hur?

Genom att ständigt jobba för att förbättra möjligheterna för företagare att utveckla sina verksamheter genom förbättrad lönsamhet och produktutveckling. Skapa förutsättningar för en ökad måltidsturism till länet. Samt att skapa arenor och nätverk i länet för att öka samverkan mellan aktörer i livsmedelskedjan.

Vision

Livsmedelssektorn i Södermanland är hållbar och växande och vi är stolta över vår matkultur som bidrar till ett godare liv för länets invånare och våra besökare. Den mat som produceras, förädlas och konsumeras i länet är utsökt, hälsosam och eftertraktad såväl lokalt som globalt.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer?
Är du nyfiken på att ta reda på vad med vi på Stolt mat gör för att skapa förutsättningar för företagande i Sörmland? Ta kontakt med oss så berättar vi mer! 

Kontakta oss!

Aktuellt

Nyheter och saker på gång

Framtidens mästerkockar

Framtidens mästerkockar Framtiden ser ljus ut för svensk gastronomi. Stolt Mat har träffat två unga kockar vars matlagning kännetecknas av stor glädje, hög energi och

Läs mer »
Jul på Ändebols Gård

Reportage – Jul på Ändebols

Jul på Ändebols Gård Ändebols gård är ett litet ekologiskt lantbruk mitt i Sörmland, tre mil utanför Katrineholm mot Nyköping. Den välsorterade gårdsbutiken med många

Läs mer »

Vinnande Naturupplevelse

Vinnande Naturupplevelse 360° Experience är en av kategorierna i 360° Eat Guide, där hela måltidsupplevelsen står i fokus. Syftet med kategorin är att uppmuntra svenska

Läs mer »

Stolt Mat i Sörmland på Facebook:

Följ oss gärna!

Stolt Mat i Sörmland
Stolt Mat i Sörmland
Stort grattis till Sörmlands matkluster som blev Årets Landsbygdsgrupp i Sörmland 2020! 🙌💚

Vinnaren av årets landsbygdsgrupp i Sörmland är lysmaskar på hela den sörmländska landsbygden.
Ingen har som denna grupp gjort mer för att lyfta fram Sörmlands landsbygder, dess kvalitet, smak och särdrag. Det är samspelet mellan fantastiska råvaruproducenter, kreativa mathantverkare och duktiga matlagare som utmärker denna förenings arbete och framgång. Själva essensen av Stolt mat i Sörmland.
Under de senaste 10 åren har de utvecklat Aptitrundan till Sörmlands största publika besöksmål, där besökarna på detta unika arrangemang kan smaka, handla och känna stolthet för landskapets produkter.
I år, trots Corona, har man haft fler besökare och högre omsättning än någonsin. Aptitrundan har på ett kvalitativt sätt marknadsfört den sörmländska landsbygden över hela landet. Nu utvecklar de nya digitala lösningar. Vi gratulerar det äldsta matklustret i landet, Sörmlands matkluster, nu starkare och piggare än någonsin till årets landsbygdsgrupp i Sörmland 2020.

Erik Granbeck
Ordförande Hela Sverige ska leva Sörmland

Film: Rocco Gustavsson
Stolt Mat i Sörmland
Stolt Mat i Sörmland
Stolt Mat i Sörmland
Framtiden ser ljus ut för svensk gastronomi. I torsdagens digitala reportage ur Stolt Mat magasin 2020 kan ni läsa mer om Sörmlands framtida kockstjärnor, Amanda Stensson 13 år från Vingåker och Axel Karlsson 11 år från Nyköping 🤩 Om ni fick tag i ett fysiskt magasin under sommaren, så är det dessa två kreativa kockar ni ser på omslaget✨ ⁠

Gå in på www.stoltmatisormland.se/framtidens-masterkockar/ för att läsa mer om Amanda och Axels stora matglädje, framtida drömmar och mål, samt deras frågor till den sörmländska stjärnkocken Tommy Myllymäki🥳👨🏻‍🍳⁠

#Stoltmatmagasin
Stolt Mat i Sörmland
Stolt Mat i Sörmland
Idérika lantbrukare sökes!

Nu söker Agro Sörmland lantbrukare som vill utveckla sina idéer.

Har du någonsin tänkt ’Det måste gå att göra det här på ett bättre sätt´?
Då är det precis dig vi söker! Agro Sörmland startar ett nytt projekt, Från gräsrotsidé till innovationsidé, där vi vill plocka upp dina tankar och idéer utifrån utmaningar i lantbruket.

Läs mer på deras hemsida 👇

http://www.agrosormland.se/index.php/agroost/senaste-nytt/224-iderika-lantbrukare-sokes

Stolt mat i Sörmland på Instagram