Vi hjälper dig att utveckla din verksamhet

För vem?

Stolt mat ska stärka den hållbara tillväxten i livsmedelskedjan. Livsmedelskedjan består av producent – förädlare – logistik – handel – restaurang – offentlig måltid – konsument.

Hur?

Genom att ständigt jobba för att förbättra möjligheterna för företagare att utveckla sina verksamheter genom förbättrad lönsamhet och produktutveckling. Skapa förutsättningar för en ökad måltidsturism till länet. Samt att skapa arenor och nätverk i länet för att öka samverkan mellan aktörer i livsmedelskedjan.

Vision

Livsmedelssektorn i Södermanland är hållbar och växande och vi är stolta över vår matkultur som bidrar till ett godare liv för länets invånare och våra besökare. Den mat som produceras, förädlas och konsumeras i länet är utsökt, hälsosam och eftertraktad såväl lokalt som globalt.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer?
Är du nyfiken på att ta reda på vad med vi på Stolt mat gör för att skapa förutsättningar för företagande i Sörmland? Ta kontakt med oss så berättar vi mer! 

Kontakta oss!

Aktuellt

Nyheter och saker på gång

Stolt Mat i Sörmland på Facebook:

Följ oss gärna!

Stolt Mat i Sörmland
Stolt Mat i Sörmland
En stor del av Sveriges vackra landskap hade inte sett ut som det gör om det inte vore för många tusen år av hårt bondearbete. Våra öppna landskap är till stor del skapade av människan genom driften av betesdjur och av att bruka jorden. Hur skulle vårt landskap förändras om betesdjuren, slåtterängarna och odlandet av vall försvann?

Läs mer av reportaget på: https://www.stoltmatisormland.se/vi-trivs-bast-i-oppna-landskap/
🌱
Stolt Mat i Sörmland
Stolt Mat i Sörmland
Ni har väl inte missat boken – Skogen på andra sidan hyggena?🌲

I boken kan man både läsa intervjuer med bland annat skogsfolk, filosofer, biologer, jägare och många fler. Samt hållbarhetens olika aspekter. Men inte nog om det, Ola vann dessutom pris för årets miljösvensk 2019!

Läs mer om boken på www.stoltmatisormland.se/ny-skogsbok-av-arets-miljosvensk-skogen-pa-andra-sidan-hyggena/

Skulle du vara intresserad av att köpa boken så finns den bland annat på hemsidorna, Adlibris, Bokus, Naturbokhandeln, men också inne i butiken på Högtorp Gård i Hälleforsnäs 🤩

Högtorp gård Sörmlands Matkluster
Stolt Mat i Sörmland
Stolt Mat i Sörmland
Tips på ett spännande arrangemang från Föreningen Sörmlandsäpplen 😀💚

Stolt mat i Sörmland på Instagram