Vi hjälper dig att utveckla din verksamhet

För vem?

Stolt mat ska stärka den hållbara tillväxten i livsmedelskedjan. Livsmedelskedjan består av producent – förädlare – logistik – handel – restaurang – offentlig måltid – konsument.

Hur?

Vi arbetar för att förbättra möjligheterna för företagare att utveckla sina verksamheter, genom produktutveckling och kompetensförsörjning. Vi skapar förutsättningar för en ökad måltidsturism i länet, samt skapar arenor och nätverk i länet för att öka samverkan mellan aktörer i livsmedelskedjan. Syftet är att skapa förutsättningar för långsikt förbättrad lönsamhet.

Vision

Livsmedelssektorn i Södermanland är hållbar och växande och vi är stolta över vår matkultur som bidrar till ett godare liv för länets invånare och våra besökare. Den mat som produceras, förädlas och konsumeras i länet är utsökt, hälsosam och eftertraktad såväl lokalt som globalt.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer?
Är du nyfiken på att ta reda på vad med vi på Stolt mat gör för att skapa förutsättningar för företagande i Sörmland? Ta kontakt med oss så berättar vi mer! 

Kontakta oss!

Aktuellt

Nyheter och saker på gång

AGFO Talk – Karin spanar!

AGFO Talk – Karin spanar! Den 11 mars sände AGFO Talk webbinariet på temat Hur påverkar klimatförändringarna framtidens tallrik? Att spå om hur framtiden ser

Läs mer »

Stolt Mat i Sörmland på Facebook:

Följ oss gärna!

Stolt Mat i Sörmland
Stolt Mat i Sörmland
Varje torsdag har vi släppt ett inslag ur Stolt mat magasin upplaga nummer 7 från år 2020🥳⁠

Förra veckan gick sista digitala inslaget ut. Så denna torsdag firar vi med alla magasinen vi har lanserat under åren som du nu har chansen att läsa digitalt på: https://www.stoltmatisormland.se/alla-stolt-mat-magasin/

Vilket magasin är din favorit?😍 ⁠

#Stoltmatmagasin
Stolt Mat i Sörmland
Stolt Mat i Sörmland
Missa inte!
VisitSweden bjuder in till kunskapskonferens den 26 mars kl 10.00!

Intresset för det Sverige har att erbjuda i form av vacker och unik natur, hållbarhet samt naturlig och hälsosam mat och dryck tycks öka enligt VisitSwedens trendrapport Måltidstrender 2020. Resenärer idag söker ”naturnära måltidsupplevelser” – en kombination av mat- och naturupplevelser. Hur jobbar företag i Sverige på temat idag och vilka möjligheter finns framåt? Lyssna på olika företagare verksamma inom området och få tips och inspiration till hur du kanske kan utveckla dina, eller skapa nya måltidsupplevelser i naturen.

Medverkar gör bl.a vår stjärna från Sörmland Åsa Hagberg – ÅSA’s Smaker från landet

Fler medverkande: Lisen Sundgren – Life by Lisen, Sven-Erik Larsson – Saporibus, Ylva Sarri – Scandinavian Sámi Photo Adventures/Camp Ripan AB
Stolt Mat i Sörmland
Stolt Mat i Sörmland
Intresserad av att lära dig mer kring akvaponi!? Anmäl dig till Refarm Linnés informationsträff som är imorgon 16/3 kl 18!
😀👏🏻💚

Stolt mat i Sörmland på Instagram