Även Amanda tycker om att bjuda andra på mat. När familjen har gäster hemma är det oftast Amanda som lagar maten, vilket brukar vara väldigt uppskattat.
– Men oftast blir det att jag bjuder familjen. Jag lagar i princip alla måltider här hemma. Mina bröder kan sucka över det ibland, de vill ha någon tråkig rätt som köttbullar och makaroner, medan jag gillar att experimentera.
Hon berättar också att det kan bli rätt mycket disk när hon lagar mat och att hon har en bra deal med sin pappa.
– Jag jobbar gärna med ”mise en place” och då kan det bli rätt mycket olika skålar och byttor. Pappa är ofta snäll och hjälper till med disken. Det började med att när jag tävlade i Sveriges yngsta mästerkock lät han mig fokusera på att hinna laga så mycket mat som möjligt mellan tävlingarna, medan han skötte resten. Det har väl fortsatt vara lite så, säger Amanda och skrattar.
Amanda berättar att hon tror att kockbranschen är tuff och att hon därför ser upp till alla som har lyckats inom den. Bland annat Leif Mannerström är en stor förebild.
– Han arbetar så lugnt och metodiskt i köket. Och så verkar han ha koll på allt.
Axel nämner Tommy Myllymäki och Lindor Wink som två idoler. En dag om året brukar han dessutom laga mat med sin mammas kusin Viktor som är utbildad
kock.
– Då brukar vi vara hemma hos honom och jag får lära mig nya saker. Bland annat har han lärt mig att stycka kyckling och att filea fisk, något som hade blivit svårt att lära sig hemma.