Recept från: Zofias Kök
Namn på receptet: Crème brûlée cheesecake
Recept skapad utav: Sofia
Företaget finns: i Nyköping och på matbloggen www.zofiaskok.se/

Jag heter Sofia är 34 år. Jag bor i Nyköping sen 1 år tillbaka med min man och våra två barn 13-år – 10 år.
Hur kom det sig att jag började matblogga? Vi har en stark matkultur och min mamma är min största inspiration och varit den som har lärt mig så länge jag kan minnas. Idag använder jag den kunskapen till mina recept med egen tolkning och inspiration från alla världens hörn.
Jag har alltid älskat att stå i köket och lagat mat men jag inte haft tankarna att dela med mig av min passion eller skriva recept. Men för ca 2,5 år har jag bestämt mig att öppna en instagram konto och tanker var att jag skyller bara dela mina bilder som inspiration, men efterfrågan var så stort efter recept. Nu älskar jag att se hur många som laga efter mina recept blir verkligen glad.
När jag inte står i mitt kök så jobbar jag på provtagning /lab. När jag har en dålig dag eller känner mig stressad så är matlagning och bakning som en avslappnande terapi.
Crème brûlée cheesecake
1 Cheesecake
Botten
- 20 digestivekex
- 100 g smör, smält
- 0,5 dl farin socker eller strösocker
Fyllning
- 300 g färskost
- 1,5 dl strösocker
- 2 msk vetemjöl
- 4 ägg
- 3 msk créme freiche (34% )
- 1,5 msk vaniljsocker
Topping
- 1-2 msk strösocker eller brun socker
Gör så här
- Pajskal: Sätt ugnen på 175 grader.
- Klä en bakform ca 24 cm i diameter, med bakplåtspapper, botten och kanter av formen.
- Mixa kexen i en matberdare eller mixer till smulor. Tillsätt socker. Smält smöret och blanda med kexen.
- Tryck ut kexsmulor i botten på formen och även kanterna . Tryck mot baksidan av en matsked längs kanterna av formen.
- Fyllning: Vispa färskost, créme freiche, strösocker lite lätt i en bunke. Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa med elvisp.
- Tillsätt vetemjöl, vaniljsocker och vispa till en jämn smet. Häll smeten i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen i ca 45-50 minuter.
- Låt cheesecake svalna och ställ sedan in i kylen.
- Ta ut cheesecake och strö över sockret jämt över och bränn socker på cheesecake (gärna innan serveringen) med en gasbrännare.
Se mer recept av Zofias Kök på: www.zofiaskok.se/
