Ciorba - Maj
Skapat av: Tuija Tudor

Ciorba med vita bönor

Recept från: Lövåsgården Katrineholm

Namn på rätten: Ciorba med vita bönor

Recept skapad utav: Tuija Tudor, kock på Lövåsgården Katrineholm

På bilden: Receptmakaren Tuija Tudor tillsammans med kökschef Atina Duric

Fotograferat maträtten: Tuija Tudor

Ni finner dom i: Katrineholm, Sörmland

Ciorba med vita bönor

Tuija Tudor, Lövåsgården

Ingrediens:10 portioner100 portioner
Morot, tärnad600 g6 kg
Palsternacka, tärnad300 g3 kg
Rotselleri, tärnad600 g6 kg
Lagerblad1 g4 g
Timjan0,5 dl5 dl
Rapsolja2 msk4 dl
Vatten1 l10l
Gul lök, tärnad250 g2,5 kg
Tomatpuré0,6 dl6 dl
Potatis, i bitar400 g4 kg
Paprika, tärnad120 g1,2 kg
Vita bönor, kokta500 g5 kg
Citron, saft0,5 dl5 dl
Persilja, färsk16 g160 g
Dragon, färsk16 g160 g
Salt, svartpeppar, grovmalen1,5 msk2 dl

Gör så här

  1. Fräs morot, palsternacka och rotselleri tillsammans med lagerblad och timjan i lite rapsolja. Häll på vatten så det täcker rotfrukterna. Fräs under tiden lök och tomatpuré, ställ vid sidan av. Tillsätt lök- och tomatfräs samt potatis och paprika, då rotfrukterna nästan är mjuka.
  2. Späd eventuellt med mer vatten så inte Ciorban blir för kompakt. Lägg i bönor när potatisen är klar.
  3. Smaka av med citronsaft, de färska örterna, salt, peppar och eventuellt mer tomatpuré för färgens skull. Soppan kan serveras med en klick crème fraiche eller en aioli samt ett gott linsbröd.

Dela detta:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email