Tårta
Skapat av: Marcus Gustafsson Souschef Restaurang Voyage, Scandic Nyköping

Chokladmoussetårta med kladdkakasbotten

Recept från: Restaurang Voyage, Scandic Nyköping

Namn på receptet: Chokladmoussetårta med kladdkakasbotten

Recept skapad utav: Marcus Gustafsson, Souschef

Företaget finns: Restaurang Voyage, Scandic Nyköping.

Adress: Brunnsgatan 31, 611 32 Nyköping

Tjena!

Mitt namn är Marcus Gustafsson, är 27 år gammal. Jobba som kock har alltid varit mitt mål i livet, ända sedan jag var liten. Blev överlycklig när jag fick beskedet om att jag var antagen till Nyköpings strands utbildningscentrum. Fick mycket av min inspiration som ung från de olika matlagningsprogrammen på tv samt när min mor lagade mat hemma.

 

Hoppas ni ska njuta av denna underbara tårta såsom många i min närhet har fått. Kram!

Marcus Gustafsson
Souschef Restaurang Voyage, Scandic Nyköping

Tårta

Chokladmoussetårta med kladdkakasbotten:

1 tårta

Del 1

Kladdkakasbotten:

  • 2 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • 100 gram smält smör
  • 100 gram frysta hallon

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg & socker, blanda i vetemjöl, kakao och sedan det smälta smöret, häll smeten i ett springform som är smord med smör & ströbröd.
  2. Lägg i de frusna hallonbitarna med ca 2 cm mellanrum i smeten. Kör den sedan i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. Låt den sedan svalna.

Del 2

Vit chokladMousse:

  • 5 dl grädde
  • 300 gram vitchoklad
  • 1,5 gelatinblad

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i vatten i ca 5 minuter och hacka undertiden chokladen grovt.
  2. Koka upp 1,5 dl grädde. dra kastrullen åt sidan, krama ur gelatinbladen och ha ner i den varma grädden.
  3. Lägg sedan i chokladen och rör om med en slickepott till en jämn smet.
  4. Lättvispa resten utav grädden så den är luftig men inte helt fast, vänd sedan ner chokladsmeten i grädden och häll på kladdkaksbotten.
  5. Låt stelna i kylen ca 2 timmar.

Del 3

Mjölk chokladmousse:

  • 5 dl grädde
  • 300 gram mjölkchoklad
  • 1,5 gelatinblad

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i vatten i ca 5 minuter och hacka undertiden chokladen grovt.

  2. Koka upp 1,5 dl grädde. dra kastrullen åt sidan, krama ur gelatinbladen och ha ner i den varma grädden.

  3. Lägg sedan i chokladen och rör om med en slickepott till en jämn smet.

  4. Lättvispa resten utav grädden så den är luftig men inte helt fast, vänd sedan ner chokladsmeten i grädden och häll över den vita chokladmoussen.

  5. Låt stelna i kylen ca 2 timmar.

Del 4

Hallongelé

  • 200 gram frysta hallon
  • 1/2 dl vatten
  • 3 gelatinblad

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

  2. Koka upp de frysta bären & vattnet. Mixa bären jämnt, krama ut gelatinbladet och rör ner i bärsåsen.

  3. Låt svalna ca 15 minuter till ca 37 grader så den inte riskerar att smälta chokladmoussen.

  4. Häll den sedan på mjölkchokladmoussen och låt stå i kylen över natten för att stelna helt.

  5. Sedan är den klar att tas bort från formen och garneras med önskade bär och avnjutas.

Dela detta: