Amanda, recept7
Skapat av: Amanda Stensson

Chipsplättar med Amanda Stensson

Recept från: aMandas Kök
Namn på rätten: Chipsplättar
Recept skapad utav: Amanda Stensson
Foto av: Hugo Stensson

 

Ni hittar fler utav Amandas smarriga
matbilder på hennes instagram:
amandas_kok_no1

Hej, jag heter Amanda Stensson och är en tjej på 13 år ifrån Vingåker. Jag är väldigt passionerad av mat och älskar att utforska i matlagningsvärden, hitta på nya goda smakkombinationer i maträtter som är oväntat med såå gott och mycket mer. Jag älskar även att bara laga klassisk mat, så jag är väldigt flexibel i köket. 2019 var jag med i Sveriges yngsta mästerkock där jag kom på 2:a plats. Det är jag väldigt stolt över. 

 

Många förknippar mig med mat och olika sporter/träning då det är 2 av mina stora passioner i livet. Lika mycket som jag älskar att testa nya maträtter älskar jag att testa nya sporter. Jag tycker att det hänger ihop lite med varandra då båda sakerna ger mig så mycket inspiration och energi. 

 

Jag brukar drömma mig bort och fundera om framtiden och min största dröm är att få öppna en egen resturang. Vilket är ett långsiktigt projekt att förbereda sig på. Men jag försöker få så mycket kunskap och inspiration genom att testa många saker och ta reda på mycket information genom bla. studiebesök och testjobbar m.m. Vissa saker har redan fallit på plats. 

 

// aManda 

Receptet är för cirka 10 plättar

Chipsplättar


Plätt:
 • 1 bakpotatis 
 • 3 dl salta chips 
 • 1 äggula 
 • 1 krm salt 
 • 1 krm chili flakes 
 • Smör och olja att steka i

Vispad creme fraiche:
 • 1 dl cream fresh 
 • 1 tsk citron zest
 • 1 msk riven parmesan 
 • Salt

Topping: 
 • 1 rödlök 
 • Ca 10 chips
 • Lite parmesan

Gör så här

 1. ta chipsen och mixa dom med en äggula i en matberedare
 2. Skala och riv potatisen 
 3. Blanda chipsröran med potatisen 
 4. Vispa creme fraichen
 5. Tillsätt citron zest, riven parmesan, chili flaksen och salt i creme fraichen
 6. Hacka rödlöken 
 7. Stek potatis och chips röran i smör och olja (gärna i en plättlag om man vill lägga upp det i plättlagen, det är en rolig sak att göra)
 8. När potatisen är gyllen brun så låt dom svalka något
 9. Toppa sedan med en klick vispad creme fraiche, rödlök och ett chips 

 

Smaklig måltid 😋😋

 1.  

Dela detta: