Alexandra Wedel Hedqvist - Elsasskafferi 1 kopiera
Skapat av: Alexandra Wedel Hedqvist

Tomat- och parmesangratinerad potatisgnocchi

Recept från: Elsasskafferi.se

Namn på receptet: Tomat- och parmesangratinerad potatisgnocchi, 4port

Recept skapad utav: Alexandra Wedel Hedqvist

Företaget finns: Alexandra Wedel Hedqvist driver Elsas Kantin i Gula Rosornas Företagsby i Strängnäs och bloggar på elsasskafferi.se

Alexandra Wedel Hedqvist driver Elsas Kantin i Gula Rosornas Företagsby i Strängnäs och bloggar på elsasskafferi.se

”Kärleken till mat och måltider är min största drivkraft. Jag tycker inte att man ska krångliga till det utan fokuserar på att mat ska vara god, vacker och lättlagad. Att laga mat efter säsong är både klimatsmart och självklart och så här i början på mars är det rotfrukter som gäller. Att använda gårdagens kokta potatis till dagens middag sparar både tid och pengar, men framför allt blir det rasande gott.”

Tomat- och parmesangratinerad potatisgnocchi

4port

  • 600 gr kokt potatis, gärna en mjölig sort
  • 1 ägg
  • 1 nypa salt
  • 1 msk oregano
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 dl vetemjöl + 3 msk till rullning
  • smör till stekning
  • 1 brk cocktailtomater
  • riven parmesan
  • salt och peppar
  • färska eller torkade örter

Gör så här

  1. Lägg potatisen i en bunke och krossa den med en gaffel eller liknande.
  2. Tillsätt ägg, salt, oregano, vitlök och mjöl lite i taget, rör ihop till en något kladdig deg.
  3. Strö ut resten av mjölet på en bänk. Dela degen i 3 delar och rulla dem till fingertjocklek.
  4. Skär i 3 cm bitar och tryck sedan till dem lite med en gaffel.
  5. Koka upp 2 L vatten med lite salt.
  6. Lägg ner gnocchin i det kokande vattnet. När de flyter upp till ytan ska de koka ytterligare 30 sek. Lyft upp med hålslev och lägg på en ren handduk för att ånga av.
  7. Sätt ugnen på 230 grader.
  8. Lägg en rejäl klick smör i en stekpanna, lägg i gnocchin och låt dem bli gyllene på båda sidor. Lägg över i en ugnsfast form, häll över tomater, salta och peppra. Strö över riven parmesan och ställ in i ugnen ca 10 min tills osten smält och fått fin färg.
  9. Toppa med hackad färsk basilika, oregano eller persilja.

Dela detta:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email