Jonas Hammars viltköttbullar

Jonas Hammar är husföreståndare för Länsstyrelsen i Södermanlands län. Här hittar du receptet på Jonas Hammars viltköttbullar.

För 4 personer


Ingredienser

500g                  Sörmländsk Dovviltsfärs (eller valfri viltfärs)

200g                  Ekologisk Rotselleri

1st                      Ekologiskt Ägg

13g                     Salt

1 krm                 Svartpeppar malen

1 krm                 Timjan

2 msk                 Ekologiskt Smör till stekning

 

Gör så här:

Ugnsbaka rotsellerin i halvor ca 175°C i ca 1 timme, skala och mixa, låt svalna (ska vara helt kall när färsen blandas)

I blandningsmaskin, börja med färs och salt, arbeta ihop ordentligt ca 1-2 minuter, blanda i peppar, timjan, ägg och rotselleripuré blanda ordentligt ca 2 minuter.

Rulla till köttbullar ca 20g/styck och stek i smör.

 

Hoppas det smakar

/Jonas Hammar